Hvad er SAP?

SAP er kort sagt en software-løsning, der bruges til at gøre en lang række interne processer nemmere og mere overskuelige for virksomheder. 

Disse processer kan for eksempel være inden for fakturering, salgsregistrering, drift og personalestyring, og meget andet. 

SAP effektiviserer, strømliner og sætter system i disse processer gennem software, som er på forkant med nutidens og fremtidens digitale og agile udfordringer.

Hvad står SAP for?

SAP er originalt et tysk firma, der blev grundlagt i 1972 under det fulde navn Systemanalyse Programmentwicklung. Det oversættes ofte til det engelske System Analysis Program Development.

Fordelen ved SAP er, at løsningerne kan tilpasses den enkelte organisations specifikke behov. Samtidig foregår alt dette i et standardiseret system, som er brugervenligt og overskueligt at benytte.  

I dag er SAP’s systemer selvfølgelig også cloud-baserede, så virksomheder kan anvende systemerne i skyen.

Hvem bruger SAP?

SAP benyttes af et utal af moderne virksomheder. Ifølge SAP Coorporate Fact Sheet benytter 99 ud af verdens 100 største virksomheder SAP.

Samtidig er 87% af verdens samlede BNP genereret af virksomheder, som benytter SAP.

Det er dog værd at bemærke, at SAP benyttes af alle slags virksomheder – således er 80% af virksomheder, der benytter SAP, små og mellemstore virksomheder. 

Som det kan ses på det ovenstående, er SAP altså nærmest et universelt og essentielt element for en moderne virksomhed. SAP var first movers på systematisering og strømlining af interne processer gennem software, og det er svært at komme udenom at benytte som moderne virksomhed.

Hvorfor benytte sig af et SAP-system?

Organisationer verden over benytter SAP til at effektivisere og strømline deres processer – og derved drive virksomhed på en mere rentabel måde.  

SAP hjælper med at kortlægge og skabe overblik over hele en virksomheds værdikæde, og er dermed også et analyseværktøj, der i høj grad er med til at frigøre værdi på bundlinjen. 

Samtidig er SAP et redskab, der samler alt vedrørende drift og udvikling i ét samlet system. SAP tilbyder således på den ene side både driftsdata om udvikling og processer, og på den anden side følelsesmæssige elementer som købsoplevelser og kundefeedback. 

 

Lad os tage en uforpligtende snak

Jean Simone Christensen
SAP / IT FREELANCE PARTNER

Bliv klogere på NIS2-direktivet

Det oprindelige NIS-direktiv (NIS1) fra 2016, EU’s første større lovgivning for cybersikkerhed, er blevet udvidet til NIS2-direktivet, som har til formål at forbedre cybersikkerheden og -modstandsdygtigheden i hele EU.
Bliv klogere på NIS2 igennem artiklen .

Læs mere >>

Bæredygtihed i IT-projekter

Bæredygtighed i IT-projekter I foråret 2023 indviede vi vores nye kontor med en House Warming. Den bød på et rigtigt interessant oplæg omkring bæredygtighed indenfor it-projekter fra et

Læs mere >>