Solist eller holdspiller?

Du ved allerede, at en dygtig udvikler kan være hele forskellen på, hvordan IT-projekter falder ud. Men det er også vigtigt at være opmærksom på selve processen og hvilke personlighedstyper, der passer ind. Er der for eksempel brug for en udadvendt profil, der er god til at formidle og oversætte IT til andre faggrupper, så hele teamet er med? Eller er der mere brug for en dedikeret solist, der skal grave sig ned i opgaven, mens andre tager sig af formidling og koordinering?

Ligesom alle andre er IT-udviklere vidt forskellige, hvad angår kompetencer og personlighed, og derfor er det vigtigt, I får afklaret, hvad udvikleren skal kunne – og hvordan udvikleren gerne må være som person.

Fire gode råd, når I rekrutterer

  1. Vær konkret og velovervejet i opgavebeskrivelsen. Det skal være helt klart, hvilke krav der stilles i den opgave, udvikleren skal løse – skab en fælles forståelse omkring disse krav, og hvordan I kommer i mål. Vær også konkret i forhold til tidshorisont og andre praktiske detaljer.
  1. Vælg en rekrutteringspartner, hvor I ved, der er styr på quality assurance. En, hvor der er tjekket op på referencer og relevant erfaring inden for de efterspurgte teknologier samt udviklerens evne til at formidle, kommunikere og ikke mindst oversætte til andre faggrupper uden tekniske kompetencer.
  1. Spørg ind til, om udvikleren har løst opgaver, der er sammenlignelige med jeres. Hvordan vil udvikleren løse konkrete udfordringer, der kan dukke op? Og hvad er udviklerens tilgang, når han/hun træder ind i et nyt set-up, hvor der typisk er andre metoder og processer?
  1. Vælg en udvikler, hvor der er god kemi. Men den gode kemi skal også med ud i resten af processen – vær opmærksom på at vælge den rigtige personlighedstype i forhold til opgaven og de personer, der bliver involveret i den.

Ud over disse fire ting er det også vigtigt at huske, at de eksterne udviklere både skal leve op til de nyeste standarder inden for deres felt og samtidig have indsigt i ældre systemer, alt efter hvad I bruger i jeres virksomhed. Virkeligheden er som regel en sammensat størrelse, så det må jeres udvikler også gerne være.

Bliv klogere på NIS2-direktivet

Det oprindelige NIS-direktiv (NIS1) fra 2016, EU’s første større lovgivning for cybersikkerhed, er blevet udvidet til NIS2-direktivet, som har til formål at forbedre cybersikkerheden og -modstandsdygtigheden i hele EU.
Bliv klogere på NIS2 igennem artiklen .

Læs mere >>

Bæredygtihed i IT-projekter

Bæredygtighed i IT-projekter I foråret 2023 indviede vi vores nye kontor med en House Warming. Den bød på et rigtigt interessant oplæg omkring bæredygtighed indenfor it-projekter fra et

Læs mere >>