Sådan kan et ERP-system optimere din forretning

SAP ERP

Hvad er et ERP System?

Langt de fleste virksomheder af en vis størrelse, har i dag et ERP-system, som grundstenen i deres forretning. ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning og er et softwareprogram, der kan styre alle virksomhedens aktiviteter såsom salg, ordrebehandling, lager, HR, indkøb, økonomi, produktion og tidsregistrering. ERP er altså et fælles IT-system, der samler virksomhedens arbejdsprocesser under én paraply med formålet om at skabe automatisering, optimering og digitalisering for at effektiviserer processerne og ressourcerne på din arbejdsplads.

Alle aktiviteter og data i virksomheden bliver sat i system, og styringen af fx lager, tidsregistrering og produktion bliver centraliseret under ét IT-system. På den måde skaber ERP-systemer et vigtigt overblik i virksomheden. Der er derfor både tid, penge, og overskud at hente ved at implementere et ERP-system i virksomheden.

Der findes rigtigt mange bud på ERP-systemer med større eller mindre udbud af moduler, men nogle af de mest anvendte systemer er SAP, Oracle, Infor, Workday og Microsoft Dynamics.

Hvordan fungerer ERP systemer?

Som nævnt tidligere, findes der flere forskellige slags ERP-systemer, og en af WE-CRUITs vigtigste opgaver er at matche virksomheder med konsulenter, der kan hjælpe med alle facetter af arbejdet med ERP-systemer lige fra integration, migration, konfiguration, udvikling, test, vedligehold etc.

Nutidens ERP-systemer kan leveres via Cloud, men mange virksomheder kører også on-premise eller bruger en hybridløsning. Systemerne anvender de nyeste teknologier til at levere intelligent automatisering, større effektivitet og øjeblikkelig indsigt i virksomhedens processer, hvilket er med til at optimere interaktionen og operationer på tværs af arbejdspladsen. ERP forbinder altså både interne operationer med forretningspartnere, men også globale netværk.

Et ERP-system består helt konkret af forskellige applikationer eller moduler, der kommunikerer med hinanden gennem en fælles database. Virksomheden vælger selv et eller flere af systemets grundlæggende moduler, som de kan udvide og skalere efter behov. Modulerne er ofte fokuseret på ét forretningsområde, men de samarbejder ud fra de samme data for at imødekomme virksomhedens behov.

Hvorfor vælger virksomheder netop SAP ERP?

Omkring 335.000 virksomheder fordelt på ca. 190 lande rundt omkring i verden anvender SAP, som deres fortrukne softwaresystem til deres daglige drift.

Grundet SAP’s funktionalitet og omfang er systemet virkelig GRUNDSTENEN i mange virksomheders dagligdag og også en af de overvejende grunde til, at vi hos WE-CRUIT er særligt passionerede omkring lige præcist dette nicheområde. Det er nemlig vildt spændende at samarbejde med virksomheder og konsulenter omkring noget, der er så centralt for en virksomheds drift, som netop SAP er.  

Med SAP ERP kan virksomheder, små som store, vokse hurtigere, lettere indtage nye markeder og forbedre deres modstandskraft, da virksomhedens kerneprocesser bliver samlet i et centralt system på tværs af afdelinger.

SAP ERP er drevet af innovative og intelligente teknologier, der hjælper med at transformere, tilpasse og opdatere virksomhedens drift. SAP ERP kan dermed hjælpe din virksomhed til at blive mere skalerbar, være på forkant med vigtige opdateringer, skære ned på ineffektivitet og unødvendige omkostninger.

Hvilke fordele er der ved SAP ERP?

Der er mange forskellige fordele ved et SAP ERP-system, da dette kan blive et kerneværktøj for bl.a. at optimere og samle driften, data og processerne i virksomheden. Et SAP ERP-system giver et samlet overblik over virksomhedens helhed, så du i højere grad kan interagere på tværs af afdelinger, da hver enkelt afdeling hører under det samme system. Dette udgangspunkt er med til at effektivisere og optimere den daglige drift af virksomheden.

Afhængig af branche og behovsdækning kan et SAP ERP-system medføre disse fordele:Afhængig af branche og behovsdækning kan et SAP ERP-system medføre disse fordele:

– Øget fleksibilitet: Effektiviseret drift og nem adgang til realtidsdata, så man hurtigere kan identificere og reagere i virksomheden.

– Dybere indsigt i virksomheden udvikling og forretning.

– Øget produktivitet: Automatiserer centrale forretningsprocesser, så der kan udrettes mere med færre ressourcer.

– Bedre rapportering & kommunikation: Træf indsigtsrige beslutninger og optimer arbejdet i realtid.

– Minimerer administration: Et forenklet IT-system gør det lettere at bruge integrerede ERP-applikationer med en fælles database.

De grundlæggende ERP-moduler:

Der findes forskellige moduler i de største ERP-systemer, og hvert modul fokuserer på specifikke forretningsprocesser. Disse kan bl.a. være indkøb, økonomi, HR, salg og produktion. Hvert modul forsyner medarbejderne med en vigtig indsigt i den data, de skal bruge i deres arbejde på tværs af afdelinger.

De mest anvendte ERP-moduler er:

Den rette faglighed til dit SAP ERP-system:

Med et omfangsrigt system, kan der også medfølge tunge IT-projekter samt efterfølgende vedligehold og det kan være svært for selv de største virksomheder at mobilisere den nødvendige viden inhouse.  Derfor er en solid og effektiv løsning ofte at hyre en ekstern IT-konsulent, der med den rette ekspertise kan hjælpe virksomheden med at få det maksimale ud af de relevante ERP-løsninger.

Levering af fagligt velfunderede konsulenter er WE-CRUIT’s speciale. Med vores relations fokuserede kvalitetssikring arbejder vi kun sammen med de bedste konsulenter i branchen, og vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige match til dine IT-projekter.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak.

Sådan vælger du den rigtige udvikler til dit it-projekt

Du ved allerede, at en dygtig udvikler kan være hele forskellen på, hvordan IT-projekter falder ud. Men det er også vigtigt at være opmærksom på selve processen og hvilke personlighedstyper, der passer ind. Er der for eksempel brug for en udadvendt profil, der er god til at formidle og oversætte IT til andre faggrupper, så hele teamet er med? Eller er der mere brug for en dedikeret solist, der skal grave sig ned i opgaven, mens andre tager sig af formidling og koordinering?

Læs mere >>

Bliv klogere på NIS2-direktivet

Det oprindelige NIS-direktiv (NIS1) fra 2016, EU’s første større lovgivning for cybersikkerhed, er blevet udvidet til NIS2-direktivet, som har til formål at forbedre cybersikkerheden og -modstandsdygtigheden i hele EU.
Bliv klogere på NIS2 igennem artiklen .

Læs mere >>

Bæredygtihed i IT-projekter

Bæredygtighed i IT-projekter I foråret 2023 indviede vi vores nye kontor med en House Warming. Den bød på et rigtigt interessant oplæg omkring bæredygtighed indenfor it-projekter fra et

Læs mere >>